Implantologie dentara

Pierderea dintilor este intotdeauna o cauza de disconfort care se manifesta prin schimbarea aspectului fizic si a obiceiurilor alimentare dar poate determina si la nivel psihic o permanentizare a starii de frustrare si o diminuare a increderii in sine.

Cea mai buna solutie la nivelul tehnicilor actuale este realizarea implantului dentar. Acesta se aplica pacientilor carora le lipsesc unul sau mai multi dinti. Implantul elimina in totalitate elementele de disconfort ale protezelor obisnuite.

Implantul propriu-zis este o piesa din titan cu aspectul unui surub, care se fixeaza in osul maxilarului. Functia lui este cea de a inlocui radacina dintelui / dintilor lipsa. Cercetarile au dovedit ca titanul este in totalitate un material biocompatibil cu corpul uman.

Operatia de implant se desfasoara sub anestezie iar prima faza dureaza aproximativ o ora pentru un singur dinte. Realizarea implantului este o procedura care se realizeaza intr-un interval de timp de 6-9 luni. In primul pas implantul din titan este inserat in os si se acopera cu gingie. In stadiul urmator, peste cateva luni, se realizeaza atasarea de coroane sau proteze.

Solutia implantului poate fi contraindicata in cazul unor boli cronice intre care diabetul zaharat si anumite afectiuni ale sangelui. Nu exista limite de varsta ci doar limite impuse de starea de sanatate. De aceea, inainte de a incepe procedura se efectueaza o serie de investigatii clinice.

Costul unui implant dentar variaza in functie de materialele folosite si de operatiile necesare, care pot fi diferite de la un pacient la altul. Dar trebuie inteles faptul ca aceasta este o investitie pe termen lung in starea de sanatate si nu in ultimul rand in propria persoana.

Avantaje fata de lucrarile protetice clasice:
  1. Implantul este mult mai confortabil.
  2. Estetica dintelui si a gingiei este foarte asemanatoare dintelui natural.
  3. Nu sunt afectati in nici un fel dintii vecini in timpul lucrarii protetice si nici dupa aceea.
  4. Prin implant se inlocuieste si radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale optime.
  5. Pe toata durata tratamentului, pacientul este protezat provizoriu.
  6. In cazul implanturilor este mai usor de intretinut igiena cavitatii bucale.

Tratamentul prin implante dentare este singura alternativa in cazul pacientilor nevoiti se poarte proteze mobile.

Important:

Protezarea prin implant da posibilitatea de recuperare a functiei de masticatie la un nivel comparabil cu cel caracteristic pentru dintii naturali (forta de apasare devine cea normala). La scurt timp dupa efectuarea unui implant dentar se poate relua igiena orala obisnuita prin periaj si pasta de dinti.

Servicii similare

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.