Estetica dentara

Dantura reprezinta alaturi de ochi, nas, urechi si trasaturile faciale generale unul dintre elementele care alcatuiesc fizionomia unei persoane. Functioneaza si in acest caz, in societate, mecanismul prin care se manifesta reactia umana de incantare sau de involuntara repulsie, cand privim chiar si pentru scurt timp pe cineva. Prin urmare estetica dentara, care se refera la mentinerea in coordonate cel putin acceptabile a danturii ca parte a intregului pe care il reprezinta corpul nostru, nu trebuie neglijata in nici un moment de-a lungul vietii.

In aceasta sectiune vom considera de la sine inteles faptul ca inaintea oricarei alte preocupari estetice prioritara este completarea danturii dupa extractia dentara sau efectuarea unor lucrari de ortodontie. Doar atunci cand prin toate celelalte proceduri stomatologice danturii i-a fost conferit un aspect normal vom putea aborda cai si metode prin care dintii vor putea beneficia de ingrijiri suplimentare cu finalitate igienica si estetica in acelasi timp.

Potrivit conceptiei generale despre o dantura frumoasa, trebuie sa avem dinti albi, stralucitori, ceea ce va face ca atunci cand zambim sa oferim celor care ne privesc bucuria estetica a lucrului perfect.

Avem la indemana metode prin care putem realiza aceasta, ele sunt de resortul cabinetului stomatologic si se definesc drept proceduri specifice:

ALBIREA DENTARA

Este necesara deoarece dintii pot prezenta pete maronii galbui. (Aceasta poate avea multiple cauze, dintre care cele mai frecvente sunt consumul de cafea, de vin rosu sau fumatul; unele afectiuni gingivale si o igiena orala precara pot determina de asemenea ingalbenirea dintilor). Albirea dentara se realizeaza cu utilizarea agentului de albire peroxid de hidrogen. Sunt necesare cateva sedinte pana cand sub influenta acestui puternic oxidant dintii vor capata o tenta de alb stralucitor. Este o tehnica simpla care trebuie insa efectuata sub control medical deoarece manevre incorecte pot determina fenomene nedorite, ca afectarea coronara si gingivala.

La cabinetul stomatologic petele se mai pot indeparta prin periaj profesional rotativ cu pasta abraziva sau / si prin utilizarea aparatului de profilaxie AIR FLOW.

DETARTRAJUL

Se efectueaza de regula de doua ori pe an la cabinetul dentar si are drept scop indepartarea depunerilor de ìpiatraî (biofilmul dentar sau placa bacteriana mineralizata).

Aceasta operatiune se poate efectua manual cu instrumente speciale sau cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Detartrajul se realizeaza la nivelul supragingival si subgingival. Utilizarea ultrasunetelor nu traumatizeaza dintii si este nedureroasa, usor de suportat.

Important: Trebuie stiut ca existenta tartrului poate fi un factor care influenteaza mai tarziu aparitia paradontozei. Pentru fumatori, detartrajul ar trebui realizat o data la 3 luni.

RECONTURAREA DENTARA presupune slefuiri minore ale marginilor dentare, care pot modifica, pe ansamblu, aspectul general al dintilor sub considerent estetic.

Servicii similare

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.